5 Kasım 2010 Cuma

Seyahat Özgürlüğü Kampanyası, Alman Radyosu'nda...

Geçen ay sonunda Alman Radyosu "seyahat özgürlüğümüzü geri istiyoruz" kampanyamıza ilgi gösterdi. Aradılar, randevulaştık, benimle, diğer "seyahat özgürlüğü gönüllüleri"yle röportajlar yaptılar. 


Alman Radyosu'nda 1 Kasım tarihinde röportajlar yayınlandı. Yayında benimle ve seyahat özgürlüğü gönüllüsü Mehmet Erkan ile yapılan röportajdan bölümler, yorumlar yer alıyor. 


Röportaj sırasında kampanyayla ilgili bir çok soru yönelttiler. Bize internet üzerinden ulaştıklarını, kampanyamızı öyle duyduklarını belirtiler. Dünyanın en pahalı pasaportuna karşı, Türkiye'de "seyahat özgürlüğü gönüllüleri"nin verdiği mücadeleyi anlattık, imza kampanyamızdan, sloganlarımızdan ve internet-sosyal ağ/medya üzerindeki diğer faaliyetlerimizden söz ettik. Almanya'da zamlı olarak verilmeye çalışılan yeni kimlik kartlarına karşı Alman kamuoyunun da tepki gösterdiğini, onlara neler söylemek istediğimizi sordular, bizim gibi direnmelerini, sonuç alana kadar kampanya yapmalarını istedik!


Bu yayın için Alman Radyosu'ndan  Mehmet Ukşul, Steffen Wurzel / Verena Schwald'a çok teşekkür ediyoruz.  Radyo yayını için lütfen TIKLAYIN!

Hiç yorum yok: