29 Mart 2010 Pazartesi

1 Haziran'da seyahat özgürlüğüne elveda!

1 Haziran'dan itibaren kullanılmaya başlanacak biometrik pasaportlar ile defter ücretleri de artacak. 138 lira olan defter ücretinin en az 300 lira olması bekleniyor. 10 yıllığına verilecek pasaportların harç bedelinin de 1000 lirayı aşması...

Yine son ana kadar beklemeyin! Bu haksız zamma karşı tepkinizi gösterin.

Sabah gazetesinin haberine göre: TÜRKİYE, AB'ye uyum çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren kırmızı biometrik pasaportlara geçmeye hazırlanırken, yeni pasaportlarla birlikte ödenecek miktar da artacak. Halen kullanmakta olduğumuz mavi pasaportlarda 5 yıl için 616 lira harç bedeli alınıyor. Defter ile birlikte pasaport almak bir Türk vatandaşına 754 liraya mal oluyor. Mavi pasaportlar 2015 yılına kadar geçerli olacak.Yeni pasaportlarla ilgili teknik altyapı hazırlıklarına da başlandı. İl Emniyet Müdürlüklerine ve Konsolosluklara Mayıs ayından itibaren yeni pasaportların teknik altyapısı gönderilecek. Biometrik pasaportların çipleri de Almanya'dan ithal edilecek.

Zamların bu boyutta olmasıyla, zaten birçok kişi için hayal olan yurt dışına çıkış, tamamen imkansız hale gelecek. 1 Haziran'da milyonlarca insan yurt dışına "seyahat özgürlüğü"ne "elveda" diyecek!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

amerika da 10 senelik passport 100 dolar bizde 1000 dolar tam 10 kati. benzin amerikanin 4 kati .amerika 10 senelik green card icin 545 dolar masraf aliyor esim amerikali oldugu icin tr de oturma izni 10 senelik 5000 dolar yani 10 kati yani kisacasi ne isiniz var yurtdisinda oturun evde demek istiyolar heralde

İsmail Alacaoğlu dedi ki...

geçen ay amerikan elçiliğine başvurdum kısa süreli bir ziyaret için ancak beni arayıp pasaportumu değiştirmem gerektiğini söylediler. yıpranmış, oysa ki henüz 4 yıllık bir pasaport çünkü çok dayanıksız pasaportlar. neyse yeni bir pasaport çıkarmak durumunda kaldım ve biraz da süresini uzattım. toplamda 600 TL ye yakın bir para ödedim. açıkçası bütçeme ciddi bir yük getirdi. şimdi de 1 Haziran'da yeni pasaport için bir daha mı para ödeyeceğim... çok fena!

Adsız dedi ki...

Okumayan, gezmeyen, görmeyen, konuşmayan, paylaşmayan, cahil bir toplum yaratıyor hükümet. Bunu kasıtlı yapıyor. Cahil toplumlar en kolay korkutulan, sindirilen toplumlardır. AKP'nin ülkemize korkunç ihanetidir bu..