13 Eylül 2010 Pazartesi

KAMPANYAMIZ BİLİŞİM 2010 KURULTAYI'NDA...


Sosyal medyada başarıyla yürüttüğümüz ve pasaport ücretlerinin %50 indirilmesinde büyük payı olan kampanyamız, "sosyal dönüşüm" temalı 27. Ulusal Bilişim Kurultayı'na davetli. 

22-25 Eylül tarihlerinde RIXOS GRAND ANKARA'da gerçekleştirilecek Bilişim 2010'da "Sosyal Ağda bir başarı öyküsü: Seyahat Özgürlüğümüzü Geri İstiyoruz!" adıyla bir sunuş yapacağım.

Kampanyamıza destek veren tüm "seyahat gönüllülerini" davet ediyorum. 

Program ayrıntıları burada: Lütfen tıklayın!


23. Eylül. 2010 Perşembe /RIXOS GRAND ANKARA
Sosyal Ağda bir başarı öyküsü: Seyahat Özgürlüğümüzü Geri İstiyoruz!" 
12.00-12.45
Premium 2 salonu

Blogger’da O. Suat Özçelebi tarafından kurulan bir blogla başlayan, en büyük sosyal ağ Facebook’da gelişen ve büyüyen bir kampanya öyküsüdür anlatacağımız… “Seyahat Özgürlüğümüzü Geri İstiyoruz”, sloganıyla başlayan kampanya, önce yüzlerce sonra binlerce kişinin desteğiyle sosyal ağda büyüdü, 4 ay gibi kısa bir sürede, sanal ortamda ve medyada kamu otoritesine yönelik yürütülen bilinçli eylemlerle sonuç aldı. Dünyanın en pahalı pasaportunu 500 dolara yurttaşlarına satan devlet, pasaport ücretinde ve harçlarında  %50 indirime gitti. İnternet ortamında konuya ilgi ve duyarlılık göstererek bir araya gelen dünyanın birçok ülkesinden binlerce Türk vatandaşı ortak hareket ederek, hükümete indirim yaptırmayı başardı. Türkiye’de tamamen bir sosyal ağda gelişen ve kısa bir sürede somut sonuç alan ilk kampanya oldu. Şimdi hedefleri T.C. pasaportunun ücretini dünya ortalaması olan 50 dolar düzeyine indirtmek. Geleneksel medya kadar, sosyal medyanın ve ağların sunduğu iletişim olanaklarını kullanarak kampanyalarını sürdüren “Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri”nin kampanya stratejileri, sanal ortam için geliştirdikleri taktikler ve iletişim deneyimlerini bu “öyküde” ayrıntılarıyla bulacaksınız.

Hiç yorum yok: