21 Ekim 2010 Perşembe

Mehmet Şimşek Twitter'da yanıtladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Twitter'dan vatandaşların sorularını yanıtladı. Yaklaşık bir saat süren twitleşmede biz de 2 soru sorduk:


 @memetsimsek sayın bakan T.C. pasaportunun dünyanın en pahalı pasaportu olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Üstelik yapılan indirime rağmen.


Bu soruya yanıt gelmedi...


@  hakkında desteğinizi bekliyoruz. Neden pasaportlarımız dünyanın en pahalı pasaportu? Saygılar


Yanıt:  Mehmet Simsek 
@serdar_temiz pasaport harçlarını bu sene %50 düşürdük.

Evet böylece sayın bakana imza kampanyamızı duyurma şansımız oldu. Ve daha önce onlarca mail, dilekçe, bilgi edinme kanunu aracılığıyla internet üzerinden talep ettiğimiz bilgilerin dışında, doğrudan bu konuyu sormuş, gündeme getirmiş olduk.

Umarım, diğer Twitter söyleşilerinde sorularımıza daha somut yanıtlar alırız. Lütfen Maliye Bakanına siz de sorun:

sayın bakan T.C. pasaportunun dünyanın en pahalı pasaportu olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Üstelik yapılan indirime rağmen.

sayın bakan bu pasaport ücretleri temel bir insan hakkı olan seyahat özgürlüğünü vatandaşlarımızın elinden almıyor mu?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

malumunuz sayin bakan ayni zamanda ingiliz vatandasidir..kendisi tbmm nin sitesinde neden ingiliz vatandasi olduguna dair olan soru onergesini cevaplarken " ingiltere de uluslararasi bir sirkette ust duzey yonetici olarak calistigini ve devamli seyahat etmek zorunda oldugundan, vize almak icin gereksiz sorgu suallere muhatap olmamak ve ozgurce istedigi yere gitmek istemesinden" dolayi ingiliz vatandasi oldugunu belirtmekte..peki sayin bakan t.c vatandaslarinin da kendisi gibi sorgu suale muhatap olmadan istedigi yere gitmelerini, dunya standartlarinda pasaport ucreti ve pasaport kalitesi ile( ki yeni pasaportlarin kalitesi de oldukca kotu)saglanmasi hususunda neler dusunuyor acaba??? gerci twitter da soruya cevap vermemis..t.c vatandaslarinin dunya standartlarinda pasaport harci odemesi ve vize konusunda yasadiklari sorunlar ya isine gelmemistir ya da umurunda degildir...ne de olsa kendisi ingiltere nin cikarlari icin yemin etmis ve vatandaslik kazanmis birisidir...