9 Mayıs 2011 Pazartesi

Hayalindeki yolculuğu planlayanlar için...

2011 Evliya Çelebi yılı, kanımca sönük geçiyor. Türkiye, bu yıl için çok daha fazla etkinlik, yayın ve çalışma yapmalıydı. Bu konudaki ilginç örnek faaliyetleri duyurmayı sürdüreceğim. Sırt Çantalılar grubunun her ay düzenlediği toplantıları daha önce duyurmuştum, hatırlatayım bu toplantılar da sürüyor.

"Hayalimdeki Yolculuk" yarışması, hayalindeki yolculuğu  yazı, fotoğraf ya da video ile anlatabilecek "Çağdaş Evliya Çelebiler"  arıyor!Kanımca içeriği ile farklı ve ilginç bir yarışma, birçok yaratıcı faaliyeti bir arada kullanabileceksiniz.

Seyahat özgürlüğü gönüllüleri için de bu yarışma cazip olabilir.

Yarışma ile ilgili ayrıntılar aşağıda: 


18 - 30 yas aralığındaki gençler , www.hayalimdekiyolculuk.org web sitesinden 15 Haziran 2011, saat 1700'ye kadar (yazı, fotoğraf ya da video) hayallerindeki seyahati kurguladıkları bir basvuru yaparak yarısmaya katılabilir ve en az 3 Avrupa ülkesini kapsayan 7 ila 10 gün arasında sürecek ve tüm masrafların karsılanacağı bir  Avrupa seyahati ödülü kazanma sansını yakalayabilirler. 
Hayalimdeki Yolculuk Yarısması'na katılıp kazanan 24 kisiyi hayalleri süsleyen bir Avrupa seyahatine gönderiyoruz.

Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Tarihçi ve Yazar Caroline Finkel, Belgesel Yapımcısı, Gezgin ve Gazeteci Coskun Aral, Gazeteci, Gurme ve Gezi Yazarı Mehmet Yasin gibi önemli isimlerden olusan jürinin değerlendirmesi sonunda kazanan katılımcılar hayallerindeki Avrupa seyahatini gerçeklestirme imkanı bulacaklar.

Web sitesi ve yarısma içeriği, yarısmaya katılım kosulları, değerlendirme süreci ve diğer hukuki konularda bilgi almak için http://hayalimdekiyolculuk.org sayfası ziyaret edilebilir.

"Hayalimdeki Yolculuk" Web Sitesi ve Yarısması, British Council, T.C. Basbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ORG-DER Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalısmaları Derneği'nin imzaladığı İsbirliği Protokolü çerçevesinde, Hürriyet Online ve  Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda düzenlenmistir.   

 "Hayalimdeki Yolculuk" ile 400 yıl önce yasamıs Evliya Çelebi'nin izinden yeni kusakların seyahat hayallerinin gelistirilmesi ve gerçeklestirilmesi hedefleniyor. Evliya Çelebi ve bütün zamanların seyyahlarının dünya kültürüne, diyaloga, barısa, hosgörüye ve kültürel zenginlesmeye olan katkısının, Çağdas Evliya Çelebiler ile sürdürülmesi ve gelistirilmesi amaçlanmaktadır.

British Council'ın Paylastığımız Avrupa Projesi kapasamında gelistirilen bu web sitesi ve yarısma ile kültürümüzün ve toplumumuzun zengin ve çesitliliğe dayalı köklerinin tanınması, hepimizin paylastığı kıtaya dair daha kapsayıcı bir bakısın insası yolunda keyifli bir adım atılması öngörülmüstür.

Yarısmamızın son basvuru tarihi 15 Haziran 2011, saat 1700'dir.

Hiç yorum yok: