5 Ocak 2013 Cumartesi

"Otomatik Pasaport Zammı" Ekşi Sözlük'te...

"Otomatik pasaport zammına hayır!" kampanyasına bir destek de Ekşi Sözlük yazarlarından geldi. Sözlüğün birçok maddesinde seyahat özgürlüğünü tamamen yok sayan, "dünyanın en pahalı pasaportu"na yapılan bu yeni otomatik zamma karşı görüşlerini belirten yazarlar, kampanyaya büyük destek veriyorlar.

Bu desteğin dile getirildiği bazı entryler şöyle:

Mortimes:
seyahat özgürlüğü gönüllüleri ve sırtçantalılar tarafından 27.12.2012 tarihinde aşağıdaki basın bildirisi ile kamuoyuna duyurulan, pasaport harçlarına her yıl otomatik olan gelen zammı protesto etmeyi amaçlayan kampanya.
bildiri:
t.c. pasaportu dünyada her yıl otomatik olarak zamlanan tek pasaport! buna karşı “otomatik pasaport zammına hayır!” kampanyası başlatıyoruz!

sufhiboy
en güzel kampanyalardan biridir. keşke tüm vatandaşlar anyasadaki seyahat özgürlüklerinin hunharca katledilmesi karşısında seslerini çıkarabilse.


saklanbac oynayan elime mum diksin
sonuna kadar desteklediğim kampanyadır.
en önemli söylemleride '' pasaport bir para kapısı değil, devletin vermek zorunda olduğu bir kimlik belgesidir.''
başarılı işler yapılabilinmesini diliyorum. zira vizeler kalksın diye her alanda kendimizi yıkarken bu pasaport fiyatlarıyla devlet kendi vatandaşına kendisi vize koyuyor.


zdravstvite
dünyanın en pahalı pasaportu ünvanını elde et, üzerine elinde malzemen bitsin insanları mağdur et, defterleri geciktir, tüm bu engellere rağmen sürüyle paraya sattıktan sonra da diğer ülkelerde itibar görmeyen, saatlerce sıra bekletilip tüm avrupa birliği vatandaşları gümrükten geçtikten sonra anca(!) incelenen pasaporta her yıl zam yap. hepimizin sesini yükseltmesi gerektiği bir konu bu. devletin vermekle zorunlu olduğu kimlik belgesi bir nevi bu pasaport, fakat türkiye'de çok fahiş fiyatlara satılmaktadır, yetmediği gibi düzenli aralıklarla zamlanmaktadır. kesinlikle desteklediğim kampanya.

bi mekan
gün itibariyle türkiye'de 1 yıllığı 207.2 tl, 2 yıllığı 292,65 tl, 3 yıllığı 385,25 tl ve 4-10 yıllığı 513,4 tl olmuş olan belgedir. kısacası anayasada yazan seyahat özgürlüğü, biraz daha lafta kalmıştır. otomatik pasaport zammına hayır kampanyasına daha çok destek verilmelidir.

Ekşi sözlükte kampanyalarımıza destek verilen entrylerin yer aldığı maddeler:
otomatik pasaport zammına hayır
seyahat özgürlüğü
dünyanın en pahalı pasaportu
pasaport

yurt dışına çıkma harcı


Hiç yorum yok: