5 Mayıs 2010 Çarşamba

e-Pasaport sitesi yayında

Biyometrik pasaportlarla ilgili internet sitesi yayına girdi.

Çok ayrıntılı ve konuyla ilgili aklınıza gelebilecek hemen her soruya yanıt bulabildiğiniz bir site e-Pasaport.

Kullanıcı dostu bir yapıda hazırlandığını  söyleyebilirim. Hem tasarım hem de içerik açısından oldukça doyurucu, navigasyon yapısı da site ziyaretçilerini yormayacak hız ve kullanım kolaylığına sahip.

Sitede biyometrik pasaportlarla ilgili her türlü bilginin yanısıra, sorularınız için ulaşabileceğiniz bir çağrı merkezinin telefonu da yer alıyor.

Adresi:
http://www.epasaport.gov.tr

Sitenin ana sayfasında aşağıdaki bilgilere yer veriliyor:
e-Pasaportlar kullanımda
Uluslararası standartlarda hazırlanan yeni e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren kullanıma sunulacaktır.

Vatandaşlarımız pasaport başvurularını Türkiye'de 81 il ve 110 İlçe Emniyet Müdürlüklerine, yurt dışında ise bağlı bulundukları konsolosluklara yapabilirler.
Başvurular randevu ile kabul ediliyor
Eski tip pasaportların yenileri ile değiştirilmesi amacıyla yapılacak başvurularda beklemeleri en aza indirebilmek için tüm başvurular randevu sistemi ile yapılmaktadır.Yeni pasaport almak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle başvuru için gerekli belgelerle ilgili ayrıntılı açıklamaları dikkatle okumaları ve başvuru belgelerini önceden hazırlamaları önem taşımaktadır.
Başvuru belgeleri tamamlandıktan sonra, Randevu Talebi başlığını tıklayarak başvurunuzu yapabileceğiniz tarihi ve saati belirleyebilirsiniz.
Ayrıca,
  • Sık Sorulan Soruları inceleyerek yeni pasaportlarla ilgili sorularınıza yanıt bulabilir,
  • Online Bilgi Talebini kullanarak her türlü görüş, öneri, yorum ve sorularınızı elektronik ortamda bize gönderebilir,
  • Günün her saatinde 0 (216) 444-3020 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak sorularınızı görevlilerimize iletebilirsiniz.
    (e-Pasaport Çağrı Merkezi 15 Mayıs 2010 tarihinde hizmet vermeye başlayacaktır.)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Cagri merkezi de calismiyor. Hizmette sinir yok....

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Sitenin ana sayfasında şu bilgi yer alıyor: e-Pasaport Çağrı Merkezi 15 Mayıs 2010 tarihinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Sarp* dedi ki...

23 Mayis'tan itibaren basvuru alacaklari soyleniyo ama bugun iki avrupa baskentindeki konsolosluklarla konustum, ikisi de ellerine henuz ne gerekli teknik donanim (kamera vesaire), ne de herhangi bir bilgi geldigini soylediler. hadi burdan yakin.

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Bu takibinizi sürdürürseniz lütfen bizimle de paylaşın! Gelişmeleri aktaralım.

Yolda.org dedi ki...

Bütün insanlar kanun önünde eşitmiş! Zor eşit!. Türkiyede başka hiçbir yerde eşi bezneri görülmeyen bir sınıf sistemi var.



Şöyle ki bir ayak tabakası var bunlara halk ya da umum deniliyor, bunlara çoğu yerde geçmeyen bir Laciviert Pasaport veriliyor ve binbir ülkenin konsolosluğu kapısında vize almak için süründürülmeye terk ediliyor.

Memur olup biraz daha yükselip devleti baba ya yıllarca 09.00 15.00 çalışarak sadakaetini kanıtladıktan sonra sana bir Yeşil Pasaport veriyorlar, bu görece biraz daha rahat, Laciviert Pasaport un aksine dünyada biraz daha insan muamelesi görmeni sağlıyor tıpkı bir Avrupalı gibi. Gri Pasaportu devlet sadece sana işi düştüğü zaman veriyor, seni “umumdan” ayaktakımından kısa bir süreliğine de olsa ayırmak için. Kırmızı Pasaport ta devletin kendisi oluyor zaten. Bunu bi Amerika Kanada Avustralya gibi aşmış ülkeler bir de Afrikadaki hiçkimseyi tınmayan birkaç ülke tanımıyor işte o kadar.
….Eşitmiş! Hah. Pasaportların renklerini değiştirseniz ne olur!?! Çocuk mu kandırıyorsunuz sanki.

Bir de Türk pasaportu taşımak “zorunda” kalmayan, çifte vatandaşlığı olup da başka bir ülkenin pasaportunu kullanabilen şanslı bir azınlık da var tabi. Onlara hiç girmeyeceğim…