6 Temmuz 2010 Salı

İndirim mağdurları için TV8'de bir açıklama yaptım.

Bloğumuz öncülüğünde ve yüzlerce kişinin desteği ile "seyahat özgürlüğümüz" için mücadele verdik. Ve 20 Haziran'da pasaport ücretlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla % 50 düşmesini sağladık.

Ancak bu indirim kararının, Bakanlar Kurulu'nun 7 haziran tarihinde yaptığı toplantıda alındığı Resmi gazetede yayımlanan kararda belirtiliyordu. 20 Haziran tarihinde Resmi gazetede yayımıyla karar yürürlüğe girdiği için aradaki 13 günde yüksek ücretlerden pasaport işlemleri yaptırarak mağdur olan yüzlerce insanımız oldu. Yani % 50'lik sevinç adeta kursaklarında kaldı.

Bu kararın, indirimin ilan edilmesi, yayımlanması için niçin 13 gün beklendi, diye mağduriyetlerini belirten, bizim de destek verdiğimiz bir kampanya yapılıyor, mağdur olanlar tarafından. Bu çerçevede önce Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı ve pasaport ücretleriyle ilgili 20 hazirandan önce işleme başlamış, parasını yatırmış, ama pasaportundaki uzatma tarihini 20 haziran ve sonrasında almış kişiler için ücret iadesi yapacağını açıkladı. Aşağıda bununla ilgili detaylı duyuru da yer alıyor.

Dün de Gelirler Genel Müdürlüğü aynı yönde bir genelge yayınlayarak mağduriyeti harçlar için de kısmen giderecek bir açıklama yaptı. 20 haziran tarihini baz alan bir açıklama. Genelge için lütfen : TIKLAYIN!

Ancak burada sözü edilen kitle gerçekten çok az sayıda insanı kapsıyor. Çünkü bu bir kaç günlük süre içinde başvurusunu yapan kişi sayısının çok olamayacağı açık. Bu düzenlemeyle de devlet bu konuda sesini yükseltenlere yanıt verdi, ama yine eksik ve tatmin etmeyen bir yanıt.

Bugün bu konuda TV8 haber bülteni için bir açıklama yaptım, bu mağduriyetin altını da çizdim. İnsanların paralarını nasıl geri alabileceklerini de anlattım. Umarım tümü yayınlanır.

Çünkü mağduriyet sürüyor!

Hiç yorum yok: