24 Mayıs 2011 Salı

İMZA KAMPANYASINA İLK YANIT GELDİ!

"Seyahat özgürlüğü" İmza Kampanyasının, mektup ve imzalarını Mart ayı sonunda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı'na yollamıştık.

İlk yanıt Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek adına bir daire başkanının 02.05.2011 tarihinde yolladığı yanıtı yorumsuz yayınlıyorum:


"Sayın Bakanımıza  hitaben gönderilen ilgide kayıtlı yazınızda; pasaport harç ve bedellerinin dünya ortalamasının üzerinde olduğundan bahisle söz konusu bedellerin dünya ortalamasına düşürülmesi, hususi pasaport sahibi devlet memurlarına tanınan harç istisnasının tüm vatandaşlara tanınması, pasaportların Harçlar Kanunu dışında değerlendirilmesi, pasaport harç ve bedellerinin her yıl artırılmaması talep edilmektedir.

Söz konusu talepleriniz yasal düzenleme gerektirmekte olup çalışmalarımızda değerlendirilmek üzere kayıtlarımıza not edilmiştir.

Bilgi edinilmesini rica ederim."

1 yorum:

kamøløsø dedi ki...

Daha iki yıllık olmasına rağmen küflenmiş, üzerindeki yazıları çoktandır okunamayan ve üstelik 135 tl ye kakaladıkları halde 1 şubattan sonra süresi uzatılamadığı için geçersiz hale gelmiş pasaportumu bir ara otostopla Ankaraya gidip uygun bir yerde yakmayı düşünüyorum. :)
Bu arada 25 Mayıs Dünya Havlu gününüz kutlu olsun!