21 Mart 2012 Çarşamba

Bakan Şimşek Hangi Pasaportu Seçecek?


Elbette İngiliz pasaportunu!

Nereden mi çıkarıyoruz, bunu?

Gazeteport'un haberine göre CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, çifte vatandaşlığı bulunanların milletvekili seçilememesi ve bu durumda olanların milletvekilliğinin sona erdirilmesi için bir kanun teklifi verdi.

Kanun teklifi İngiliz vatandaşı da olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de ilgilendiriyor. Batman doğumlu olan Şimşek, 2000 yılında da İngiltere'ye giderek Merrill Lynch'te çalışmaya başlamıştı. Eşiyle birlikte İngiliz vatandaşı oldu. Gazeteport'un belirttiğine göre İçişleri Bakanlığı da, 26 Temmuz 2006’da, 2422 sayılı kararla, "Şimşek'in Türk vatandaşlığının korunarak İngiltere vatandaşı olmasına izin verdi. Bakanlar Kurulu da 9 Ağustos 2006’da kararı onayladı. Eşinden boşanan ve yeniden evlenen Şimşek, İngiliz vatandaşlığından ayrılacağını belirtmiş ancak daha sonra ‘’Avrupa’nın değişik ülkelerinde bizim milletvekillerimiz, bakanlarımız, belediye başkanlarımız varsa ve biz bunu devlet olarak teşvik ediyorsak, bu da onun gibidir. Hiçbir hukuk dışı olay söz konusu değil’’ açıklaması yapmıştı.

Gelelim neden İngiliz vatandaşlığını seçeceğine sayın bakanın:

Çünkü Maliye bakanımızın da "seyahat özgürlüğü" en geniş ülkeyi tercih edeceğini düşünüyoruz.

Bir kere İngiliz pasaportu, dünyanın en pahalı pasaportu olan Türk pasaportunun neredeyse tam yarı fiyatına, sadece 77.50 pound. Çocuklar için de indirim var: 49 pound.

Biliyorsunuz Türkiye'de çocuk yetişkin ayrımı yok, üstelik 10 yıllık biyometrik pasaport 446.35 TL, yani 157 pound. (Bugünkü kurlarla)

Sonra yurt dışına çıkış harcı yok, İngiliz pasaportuyla Bakanlıktan sonra da harç ödemeden rahat rahat Türkiye'den çıkabilir.

En önemlisi vize derdi de yok. İngiltere, Henley Vize endeksinde 3. sırada.

Bu ne demek ?

Dünyada en rahat, vizesiz yolculuk eden ülkelerin başında geliyor Birleşik Krallık vatandaşları, tam 171 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, hükümetin son yıllardaki atağıyla daha bu yıl başında 71 ülkeye vizesiz girme hakkı elde edebildiler. (Bir de sınırda vize alıp girebildiklerimiz var bunlarla 91 ülke oluyor)

Bu durumda siz olsanız Sayın Mehmet Şimşek'in yerinde hangi pasaportu seçersiniz?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Her halde en avantajlısını. Bakanlık bitsin o zaman netleşir:))