10 Aralık 2012 Pazartesi

İnsan hakları gününde haklarınızı unutmayın!


İnsan hakları gününde haklarınızı istemeyi unutmayın!

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan hakları günü, haklarınızı hatırlamanız için iyi bir vesile. Bu sayfalardan "seyahat özgürlüğü" için sürekli anonslar yapıyoruz. Üstelik insanların kendi haklarına bile kulaklarının ne kadar kapalı olduğunu bile bile...

İşte bir fırsat daha!

"İnsan hakları günü"nde bu haklarınızı korumak için kurulmuş kurumlara haklarınızın durumunu, hesabını sorun! Elbette temel hakkınız, Anayasal hakkınız seyahat özgürlüğünü de sorun.

Neden bana vermek zorunda olduğunuz resmi bir kimlik belgesi için dünyanın parasını istiyorsunuz?

Neden ben dünyanın en pahalı pasaportunu almak zorunda kalıyorum?

Neden bunu engellemek için bir şey yapmıyorsunuz? Bunun için uğraşması gereken bürokratlar yeşil pasaport aldığı için mi? Ben şimdi 446 TL öderken, yılbaşında 500 TL ödeyecekken, her yıl pasaport ücretine ve harçlarına otomatik zam yapılırken onlar sadece 62,5 TL pasaport ücreti ödediği için mi? 


Bu "ayrımcılık" değil mi?

Neden Avrupa Birliği ülkeleri hala bize vize uyguluyor, niye hala vize harçları bu kadar yüksek, niye harcımı ödediğim halde konsoloslukta ayrı, ülkelerine girişte, gümrük kapılarında ayrı işkence çekiyorum, neden bize "insan" muamelesini çok görüyorlar. Buna son verilmesi için NEDEN bir şey yapmıyorsunuz?

Sorun, soru çok...

Soran sayısı biraz artsa da sormak isteyen de yeterince yok!

Unutma, sevgili arkadaşım SEN İNSANSIN!

İnsan, sadece haklarıyla insan!

Hepimizin hakkı için, hep birlikte sormalıyız.

İşte Maliye Bakanı'nın Twitter adresi: 

İşte AB Bakanı Egemen Bağış'ın Facebook sayfası, twitter adresi, sorun. 

Birbirinize sormayın sadece, düzeltebilecek, değiştirebilecek yetkililere sorun: NEDEN?

Hemen aşağıda sizin milletvekillerinizin aynı yetkililere TBMM'de 6 Aralık tarihinde verdikleri "soru önergeleri" var, onlara destek verin, akibetini sorun. Oradaki soruları bir daha sorun. İnsan haklarınıza sahip çıkın. Siz sahip çıkmazsanız kimse sahip çıkmaz.

Bakın Başbakanımız, Recep Tayyip Erdoğan geçen bir konuşmasında şöyle demişti: " hak haklınındır, verilmezse alınır."

Haklarınızı size kimse vermeyecek, onları ancak alabilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayin Ozcelebi,

Insan haklari gunumuz kutlu olsun diyerek soze baslamak istiyorum.Bu anlamli gunde haklarimizi unutmuyorum ancak oyle bir ulkede yasiyoruz ki sizin de bildiginiz gibi hak,hukuk hicbir sey yok..Sorguladiginizda cogu zaman ters tepki de aliyorsunuz.Devlet zaten vatandasini umursamaz halde.En temel haklarimizdan seyahat ozgurlugu icin gerekli olan pasaportu bile vatandasina musteri edasiyla satan devlet mi bizim haklarimizi savunacak? Birkac ay once Cin ile vize sorunu yasadigimda bu sorunu ve yasanan diger sorunlari cumhurbaskani,basbakan,icisleri ve disislerine yazdim..Icisleri yasadigim sorunlardan dolayi uzgun oldugunu ama yapacak bir seyi olmadigini!!! belirten muhtesem bir cevap verdi.C.baskani ve basbakanliktan da konuyu ilgili birimlere ilettiklerine dair uzerinde sayi numarasi bulunan klasik,resmi bir mail aldim.Ama sonuc sifir..Yani bence bu sorunlar oyle yazilarak,sorularak vs pek cozulecek gibi degil..Aklima da tek bir yol geliyor..O da dava acmak..Her ne kadar ulkemizdeki hukuk sistemine hic guvenmesem de bundan baska da bir sey aklima gelmiyor..Acaba pasaportun bizlere pahaliya satilmasiyla ilgili ve de konsolosluklarin,vize araci kurumlari ile beraber vatandasi soymasi ile ilgili kanuni olarak ne yapabiliriz? Pasaport ve diger harclarla ilgili konulari rastladigim kimi avukatlara ki maalesef konunun uzmani degillerdi sordugumda pasaport ve diger harclarla ilgili dava acilabilecegini cunku sorunun kamu yararina olan bir sey oldugunu ancak burada devletin gelirinin de etkileneceginden bu sorunun mahkemelerce devlet zararina olarak da algilanabilecegi gibi ilginc cevaplar aldim ..
Sonuc olarak yasadigim sorunlari ki eminim bunlar hepimizin ortak sorunlari, birakin m.vekillerini devletin en tepesine sikayet ettim sonuc cikmadi maalesef..Ama yilmak yok..Sonuna kadar mucadeleye devam..Ta ki devlet vatandasini musteri olarak gormeyip de pasaport fiyatlarini makul seviyelere indirene, vatandasinin hakkini korumasinin en temel gorevi oldugunu hatirlayincaya ve de konsolosluklar ve vize araci kurumlarindaki soygun ve rezillikler bitene kadar...
Saygilarimla
TOLGA DONMEZ

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Tolga bey,

Sondan başlayayım. Evet sonuna kadar mücadeleye devam. Hukuksal yolları biz de araştırıyoruz, önümüzdeki yıl biraz daha bu yönde çalışmalara odaklanacağız.

Meclis'e şimdi daha fazla sesimizi duyurabiliyoruz, hükümet ve ilgili bakanlara da duyuracağız. Ve bu konuda mesafe alana kadar haklarımızı arayacağız. Çünkü bizden başka kimse bizim haklarımızı bizim kadar istekli ve kararlı arayamaz.
İlginize teşekkürler...
Saygılarımla...