8 Aralık 2012 Cumartesi

TBMM'ye "seyahat özgürlüğü" soru önergeleri yağıyor

Artık milletvekilleri de tek tek isyan ediyor. MHP Kocaeli Milletvekili Sayın Lütfü Türkkan da "seyahat özgürlüğü" konusunda getirilen yasaklara isyan etti. Ve otomatik pasaport zammını "sorgulayan" soru önergesini Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in yanıtlaması için  TBMM'ye verdi. Sayın Türkkan'a da bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz.

2 gün önce aynı zamanda BDP Diyarbakır milletvekili Sayın Altan Tan bir soru önergesi vermiş ve Maliye Bakanından "dünyanın en pahalı pasaportu" ve "otomatik zam" konusunda bilgi istemişti. Bu soru önergesi de hemen aşağıdaki yazıda yer alıyor.

BDP ve MHP bile aynı safta "seyahat özgürlüğü"" mücadelesinde buluştu. Daha önce de aynı çerçevede CHP İstanbul milletvekili Sayın Ali Özgündüz ve Sayın Faik Tunay birer soru önergesi vermişti.

Muhalefet, temel insan hakkımızın, Anayasal hakkımızın "seyahat özgürlüğü"nün ihlal edildiği konusunda hem fikir. İktidar'ın özellikle Sayın Şimşek'in de bir an önce bu gerçeği görmesi gerekiyor. 

Hükümetin yıl sonunda 500 TL olması beklenen pasaport ücretinin, dünyada vizeleri kaldırmak için uğraşan, AB ile "vize muafiyeti" görüşmeleri yapan Türkiye'ye yakışmadığını, tam tersi bir çelişki oluşturduğunu farketmesi gerekiyor. Vize kaldırmaya çalışan hükümet kendi yurttaşlarına her yıl yeni bir "vize" koyuyor.

Yıllardır söylüyoruz, devlet vatandaşlarına vermek zorunda olduğu bir kimlik belgesini, onlara fahiş bir ücretle satarak onlara "müşteri" muamelesi yapamaz.

Muhalefet milletvekillerinin de artık farkettiği, isyan ettiği bu gerçeği iktidarın da kavrama vakti geldi, geçiyor.







Hiç yorum yok: