6 Aralık 2012 Perşembe

"Seyahat Özgürlüğü" TBMM soru önergesinde...

Bugüne kadar Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ve Sayın AB Bakanı Egemen Bağış'a öncelikle sosyal medya'da birçok mesaj ile "seyahat özgürlüğü" temelli taleplerimizi ayrıntılı olarak ilettik. Ve iletiyoruz.

Türkiye'de devletimizin yurttaşlarımıza koyduğu "vizeleri" her platformda tek tek anlatıyoruz. 2 yıldır imza kampanyaları ve faklı etkinliklerle bunu sürdürüyoruz. Bugün ortaya koyduğumuz istek, eleştiri ve taleplerin büyük bir kısmını Sayın Maliye ve İçişleri Bakanına TBMM'de BDP Diyarbakır milletvekili Sayın Altan Tan birer soru önergesi ile yöneltti.

Daha önce de CHP İstanbul milletvekili Sayın Ali Özgündüz ve Sayın Faik Tunay bu çerçevede bazı dile getirdiğimiz başlıkları doğrudan sayın bakanlara sormuştu.

Biz "soru önergeleri"nin Meclis iç tüzüğünün milletvekillerine yürütmeyi "denetleme" açısından verdiği önemli, değerli ama maalesef işlevsiz bir araç olduğunu biliyoruz. Yanıtlama konusunda iç tüzüğün getirdiği bütün haklara rağmen, aylarca yanıt bekleyen, ilgisiz yanıtlar verilen çok fazla soru önergesi oluyor.

Ama yine de bu "soru önergesi"nin Meclis kayıtlarına geçmiş olmasını, yurttaşların taleplerini duyan dillendiren milletvekilleri olmasını en az soru önergesinin verilmiş olması kadar önemli ve değerli görüyoruz.

Sayın Altan Tan'a çok teşekkür ederiz. Ve aynı teşekkürü makul sürede bu "net" soruları "net" bir biçimde yanıtlamasını beklediğimiz Sayın Şimşek ve Sayın Şahin'e de etmek istiyoruz. 


Hiç yorum yok: