20 Şubat 2012 Pazartesi

Guinness başvurumuz yankı yarattı!

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri ve Sırtçantalılar Grubu birlikte Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu “dünyanın en pahalı pasaportu” olarak Guinness'e aday göstermemiz, birçok mecrada yankı yarattı. Hem basın hem de sosyal medyada başvuru üzerine haber ve yorumlar yayınlandı.

İlk olarak Twiter'da bir twet ile başladı başvuru hikayemiz... 15 Şubat'ta Milliyet Gazetesi'nden  Menderes Özel'in "TC’NiN DELi DUMRUL SİYASETİ" adlı yazısında duyurduğu ‘Seyahat Özgürlüğü’  ve ‘Sırtçantalılar’, TC pasaportunun ‘dünyanın en pahalısı’ olması gerçeğini Guinness Rekorlar Kitabı’na tescil ettirmeye hazırlanıyor" köşe yazısı ile birlikte konuyu ele alan medya organının sayısı hızla arttı.
Aynı gün bağımsız iletişim ağı Bianet'te yayınlanan ve bu blogda yazdığım "T.C. Pasaportu Guiness Adayı" adlı yazıya dayanan ve aynı başlıkla yansıtılan haber, birçok mecrada, haber sitesinde kullanıldı, bunlardan bazıları şunlar: 

Ardından sosyal medyada da aynı gün içinde hemen etki yarattı özellikle Twitter, Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük'te konu hakkında birçok entry girildi, yorum yapıldı. Gezgin blogları başvurumuzu okuyucularına duyurdu.

T.C. pasaportunun dünyanın en pahalı pasaportu olduğunu, her yıl düzenli zam gördüğünü, bunun "seyahat özgürlüğü"nü ortadan kaldırdığını, temel insan hakkı ihlali düzeyine ulaştığını ve yetkililerin bu konuda hiçbir adım atmadığını göstermek için yaptığımız eylem belli ölçüde amacına ulaştı.

Ancak asıl amaç yetkilileri bu hak ihlaline bir son verme yönünde harekete geçirmektir. Bu konuda gerek Sırt Çantalılar olsun, gerek Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri olarak bizler her türlü eylem ve kampanya için gerekli çabayı harcamayı sürdürüyoruz.

Bu Guinness eylemi ile aramıza yeni arkadaşlar katıldı, farkındalığı biraz daha artırdık, bloğumuza, Facebook ve Twitter sayfamıza 3.000'in üzerinde yeni ziyaretçi geldi. Çalışmaya devam, lütfen desteğinizi ve önerilerinizi esirgemeyin.

Hiç yorum yok: