21 Şubat 2012 Salı

İşte yaratıcı eylem budur!

Sabah gazetesi'nin Günaydın ekinde yazan Mevlüt Tezel, Guinness başvurumuzu şu sözlerle değerlendirdi: "İşte yaratıcı eylem budur"


Destek veren yazısı için Sayın Tezel'e teşekkür ediyoruz:

      " İşte yaratıcı eylem budur!

          Siyasi-sivil hiç fark etmez, Türkiye'de yapılan protesto gösterileri ve eylemlerinin gündem oluşturmamasıyla    ilgili bir sürü neden sıralayabiliriz. Ancak yaratıcılıktan yoksun olmaları hep es geçilir.
Hadi itiraf edelim; bir eylemde "Susma, sustukça sıra sana gelecek!" sloganını duyduğunuzda anında zap yapmıyor musunuz?
Günlük hayatta öyle bir haber bombardımanı altındayız ki, istediğin kadar eyleminde haklı ol, yaratıcı değilsen; ilgi çekemiyorsun, ancak kısık sesle basın bildirisini okuyup evinin yolunu tutuyorsun.
Neyse ki gümbür gümbür, yeni yaratıcı bir nesil geliyor...
Biliyorsunuz dünyanın en pahalı pasaportu bizde. Bu durum çok eleştirilince 4-10 yıllık biyometrik pasaport 500 dolardan 225 dolara indi. Ancak indirime rağmen hâlâ en pahalı pasaport bizde.
Çünkü her yıl otomatiğe bağlanmış zamlarda yasal bir değişiklik yapılmadı.
Dünyada ise 4-10 yıllık biyometrik pasaport 50 dolar civarında. 

GUINNESS'E ADAY Gelelim umut verici gelişmeye... Gençlerimiz yani Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri ve Sırtçantalılar Grubu, T.C. pasaportunu, 'dünyanın en pahalı pasaportu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterdi. 
İşte budur yaratıcı eylem!
Bu soruna ilişkin asıl farkındalık ise Guinness'in, dört-altı haftalık inceleme sürecinin ardından yapacağı açıklamayla ortaya çıkacak; gazeteler, haber siteleri, ana haber bültenleri bu eğlenceli haberden bahsedecek. "


Yazının linki için lütfen TIKLAYIN!


Ayrıca dün radyo BEST FM dinleyicileri de Guinness başvurumuzu radyonun haber bülteninde dinlediler. Best FM'e de teşekkürler!

Hiç yorum yok: