20 Haziran 2010 Pazar

SONUÇ ALDIK!

Evet, sonuç aldık!

Kahvaltı ederken, yakın bir arkadaşımın telefonuyla ilk haberi aldım. Açıkcası önce şaka yapıyor sandım. Uzun zamandır pasaportlu şakaların sayısı artmaya başlamıştı:)

Sonra haber sitelerinde Bakanlar Kurulu'nun kararını görünce çok mutlu oldum. Müthiş bir babalar günü armağanı oldu.

Başarı, Anayasal haklarının bilincinde, ateşlenmek için kimi zaman küçük bir kıvılcım bekleyen yurttaşlarımızındır.

Ben bu kıvılcım olduğum için çok mutluyum.

Bakanlar Kurulu'nun yaptığı indirim oransal olarak çok yüksek: % 50 Fakat bu indirim bile bizi dünyanın en pahalı pasaportlarını kullanmaktan kurtarıyor mu, inceleyeceğiz.

Ancak itiraf etmeliyim ki 4 aydır sürdürdüğümüz binlerce insanın katkı sunduğu kampanyamızdan bu kadar hızlı bir sonuç alınması ve yurttaşlarımızın taleplerine bu kadar hızlı yanıt verilmesi hem devletimizin ve hem de hükümetimizin çok değerli ve önemli bir örnek oluşturmasını sağlamıştır.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlar Kurulumuza çok teşekkür ederim. Kendi adıma ve bu kampanyaya gönül ve destek veren herkes adına...

O. Suat Özçelebi

Bugün Resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ve tebliğler için lütfen: TIKLAYIN!

6 yorum:

deryik dedi ki...

harika haber de... ben 1 ay önce 1 yıllık parayı ödeyip uzattım, resmen yarı yarıya inmiş, canım acıdı :)

Adsız dedi ki...

Ben de bir süre önce sitenizden haberdar olup banner'ını siteme eklemiştim. Yaklaşık 1 hafta sonra bu haberi görmek çok mutlu etti :)

Umarım pasaport defteri yenileme olayı da son bulur.

bir kul dedi ki...

Merhaba benim bi sorum olucak, şimdi ben bu yeni ücretlerle 6 aylık pasaport alsam her ülkeye gidebilir miyim? bazı yazılarda çoğu ülkenin 6 aylık pasaportları kabul etmediği yazıyor, o ülkeler hangi ülkeler, bilgisi olan var mı acaba? ayrıca başarınızı da kutlarım Suat Bey.. Teşekkürler..

Adsız dedi ki...

pasaport harcımı 3 gün önce yatırdım. benim ve benim gibiler ne yapacak %50 kazık yemiş olduk... böyle bir iş olurmu yaa?

pazar işine döndürdüler .. akşam pazarı %50 indirim...

paramı geri istiyorum!!!

Unknown dedi ki...

Cabalarimizin sonuc verdigini gormek cok guzel ancak Suat bey in basin aciklamasinda soyledigi gibi yapilan indirim yeterli degil hala dunyanin en pahali pasaportunu kullaniyoruz hala yurtdisi biletlerdeki vergiler yetmiyormus gibi 15 tl cikis harci da oduyoruz hala onlarca euro vize haraclari oduyoruz ustelik vize alamayinca paramizi geri de alamiyoruz hala bu konularda Disisleri Bakanliginin pasifliklerine sahit oluyoruz...Yorumcularimizin belirttigi gibi kisa sure once pasaportlarini eski fiyatlardan uzattiran veya yeni alanlara da ucret farklarinin geri odenmesi icin de kampanya baslatmaliyiz diye dusunuyorum...El birligi ile bu ve buna benzer toplumumuzun yararina olan konularda daha da cok sesimizi cikarmali ve duyurmaliyiz...

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Sevgili seyahat özgürlüğü gönüllüleri, hep birlikte başardık. İlginize çok teşekkürler. Fiyatların %50 inmesi elbette daha önce pahalı fiyatlardan alan birçok kişinin canını sıktı, ama bu ne zaman gerçekleşirse gerçekleşsin bundan etkilenecek bir kitle olacaktı.

Bence bu acımızı kalbinize gömüp :)) sonuca sevinelim. Ancak bu sevinç çok uzun sürmesin, çünkü pasaportumuz hala dünyanın en pahalı pasaportu, mücadeleye devam.

chaotic: 6 aylık pasaport şansınız sanırım çok olmayacak, yeni biyometrik pasaportları 3 yıldan az vermiyorlar. Zaten çok kısa süreli pasaport almayın birçok ülkeden vize alamazsınız.

tolga: Evet, vize başlı başına bir sorun, üstelik sadece o değil bir de yapılan insanlık dışı muamele var... Fakat o mücadele pahalı pasaport mücadelesinden sonra...