12 Nisan 2012 Perşembe

Direndiniz, Sesinizi yükselttiniz, KAZANDINIZ! Yurt dışına çıkış harcına ZAM İPTAL!

Yurt dışına Çıkış harcına % 33 zam Komisyondan geçmedi. TBMM Plan bütçe komisyonunda dün görüşülen kanun teklifi geçti, ancak 5. maddesine sıkıştırılan yurt dışına çıkış harcını 20 TL yapan kısmı tekliften çıkarıldı. Zam kabul edilmedi.

ISPARTA Milletvekili Sayın SÜREYYA SADİ BİLGİÇ ile birlikte 9 AK Parti milletvekili BAZI KANUNLAR İLE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFLERİ HK bir kanun teklifi hazırladılar, 5.04.2012 tarihinde Plan Bütçe Komisyonu'na sundular. Teklif  yurt dışına çıkış harcına % 33 zam mı da öngürüyordu.

Bu “Deli Dumrul” vergisinin tümüyle kalkmasını beklerken, şimdi üstüne bir de zam yapılacaktı, ama tüm seyahat özgürlüğü gönüllüleri, sırtçantalılar, gezginler sosyal medyayı kullanarak seslerini yükselttiler, medyaya, milletvekillerine, kanun teklifi verenlere ulaştılar, imza kampanyası başlattılar.

Bizler aklına gelen her sorunu zamla çözmeyi düşünen vekiller değil , yaratıcı çözümler ve hizmetler üreten vekiller istiyoruz, dedik!

BU SEFER OLMAZ! dedik ve bu kez daha komisyonda zam teklifi reddedildi.

Türkiye, bir kez daha yurttaşlarının “seyahat özgürlüğü”nü her açıdan keyfi bir biçimde kısıtlayan ülke konumuna sürüklenmekten kurtuldu.

Ama şu gerçekler yerinde duruyor: Dünyanın en pahalı pasaportu hala ülkemizde.  10 yıllık biyometrik pasaport  dünyada ortalama 50 dolar ülkemizde yaklaşık 250 dolar. Birçok ülke ya çocuklardan pasaport ücreti almıyor ya da indirim yapıyor ama biz de böyle bir uygulama da yok. Hala yurt dışına çıkış harcı ödüyoruz. 

Anayasamız tarafından da güvenceye alınan temel bir insan hakkı olan “seyahat özgürlüğümüzü”  ihlal eden tüm vergilerin, harçların külliyen kaldırılmasını istiyoruz! 

Bu konuda ve AB ülkelerinin haksız vizeleri, vize verme işkenceleri ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Hep birlikte BU SEFER OLMAZ! dedik, olmadı, sizlerin desteği ile...

İmza veren, gönüllü destek veren herkese çok teşekkürler!


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk defa bir imzamın işe yaradığını gördüm.. şaşkınım, gururluyum :)

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Desteğiniz için teşekkürler... Söylenmek yerine içinizden geleni söylemeye, sesinizi yükseltmeye devam!