6 Nisan 2012 Cuma

Yurt Dışına Çıkış "Haracına" Zam Geliyor.

Biz pasaport ücretlerini düşürmek için mücadele ederken, milletvekilleri artık bir "haraç" haline dönüşmüş yurt dışına çıkış harcına % 33 zam yapmayı planlıyorlar. Yurt dışına çıkışlarda alınan 15 liralık harç ücreti, 20 liraya yükseltiliyor. 


Yanda yurt dışına çıkarken bir eziyete dönüşen, hepimizin girdiği bu yılbaşında çekilmiş "harç pulu kuyruğu" fotoğrafı görüyorsunuz.


Bu ücret kimlik kartı ile Gürcistan’a yapılan seyahatler için de geçerli olacakmış. KKTC’ye yapılan seyahatlerde ise mevcut uygulamada olduğu gibi harç alınmayacağı belirtiliyor.

AKP Isparta milletvekili Sadi Bilgiç ve arkadaşları tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi uyarınca her yurt dışı seyahat için alınan 15 liralık harç 20 liraya yükseltilecek. Aşağıda link verdim teklifi ve ibretlik gerekçesini lütfen okuyun. Bu ZAM kabul edilemez, seyahat özgürlüğünü kısıtlayıcı, keyfi ve bir insan hakkı ihlali niteliğindedir.

Yurt dışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurt dışına ticarî amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından ise harç alınmayacak. Kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu ile Genel Kurulda görüşülecek.


Kanun teklifi ve "ibretlik" gerekçesi için lütfen TIKLAYIN!

Hiç yorum yok: