Williams'ın "aralar" değil "aralayabilir" fiili, "bir ihtimal olmayabilir de" sözüne açık kapı bırakan gerçekçi yaklaşımına dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü her sivil toplum hareketinin, her kampanyasının mutlaka "sonuca" ulaşması gerekmez, bazen sürecin kendisi sonuç kadar değerlidir. Sadece farkındalığı artırdığı, insanları motive ettiği için değil, katılma, birlikte yapabilme yeteneğini geliştirdiği, öğrettiği, sonrası için farklı deneyimler yüklediği, hakkını vermenin doygunluğu, daha büyük bir umudu besleme şansı yarattığı için. Becket'in ''hep denedin,hep yenildin,gene dene,gene yenil,daha iyi yenil'' sözünde de aynı anlamı aramak gerekir. Elbette son tahlilde netice önemlidir, ama haticeyi de yabana atmayın:)
Seyahat özgürlüğüne gönül veren, destek veren kişiler hem sürecin hem de "neticenin" ne olduğunu birlikte geçirdiğimiz 2 yıl içinde görme şansı yakaladılar. Bir destekçimizin şu tepkisi gerçekten çok anlamlıydı: "ilk defa bir imzamın işe yaradığını gördüm.. şaşkınım, gururluyum :) "
Şimdi hedefimiz Türkiye'de ve dünyada yurttaşlarımıza yönelik "seyahat özgürlüğünü" kısıtlayan tüm engelleri birer birer ortadan kaldırmak...
Bu vesileyle Türkiye'de özellikle medyanın bir bölümünde egemen olan küçük de olsa "başarılı" sivil toplum hareketlerini görmezden gelmeyi kırdıkları için CNNTurk.com'a, BİAnet'e ve muhabiri Nilay Vardar'a, Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarları Mehveş Evin ve Menderes Özel'e, destek veren herkese tekrar teşekkür ederim.
Hepsi birer seyahat özgürlüğü gönüllüsü olan Sırtçantalılar Topluluğu ile birlikte Türkiye'den ve Almanya'dan yurt dışına çıkış harcı ZAMMINA karşı birlikte yürüttüğümüz kampanyanın CNNTurk.com'un haberinin bizimle ilgili kısmı şöyle:
Sosyal medya etkisiMaddenin tekliften çıkarılmasında Seyahat Özgürlüğü Grubu ve Sırt Çantalılar Grubu'nun konuyla ilgili imza kampanyası başlatarak zammı gündeme getirmesinin de etkisi oldu. Her iki grup milletvekillerine de mektup gönderdi.
Haberin Tümü için lütfen Tıklayın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder