7 Mayıs 2014 Çarşamba

Sivil Sesler Festivali'nde Anayasal Hakkımız Seyahat Özgürlüğü'nü Anlatacağız.

15-16 Mayıs tarihlerinde Ankara-ODTÜ'de (Vişnelik) gerçekleşecek olan Sivil Sesler Festivali'nde program netleşti.

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri olarak "Anayasal Hakkımız Seyahat Özgürlüğü" konusunda bir konuşma ve sunum yapacağız. 16 Mayıs'ta saat 12.00-13.00 arasında Bar56 Saloon'da gerçekleşecek toplantımıza herkesi davet ediyoruz.

Gelin hep birlikte bir temel ve Anayasal insan hakkı olarak seyahat özgürlüğünün Türkiye'de ve dünyada nasıl bir durumda olduğunu birlikte değerlendirelim. Kamu otoritesine yönelik mücadele perspektifimizi birlikte geliştirelim. Haklarımızı koruyalım, kaybettiklerimizi geri alalım.

Pasaport, harçlar ve vizeler konusunda bir yurttaş değil de bir "müşteri" gibi muameleye tabi kılınıyoruz, uzun yıllardır. Artık buna dur demek, modern dünyanın yurttaşlarına doğal olarak sağladığı seyahat özgürlüğü haklarına biz de kavuşmak istiyoruz.

Bazı ülkeler yurttaşlarına tatil için özel kredi bile sunarken T.C. vatandaşları uzun yıllardır dünyanın en pahalı pasaportuna talim ediyor. Her yıl zam yapılan bir kimlik belgesine sahip olan, yurt dışına çıkış harcı ödeyen dünyada tek bir ülke yok.

"Anayasal hakkımız seyahat özgürlüğünü geri istiyoruz" konulu konuşmamızda bütün bu unsurları birlikte ele alacağız.Tek tek irdeleyeceğiz.

Herkesi 15-16 Mayıs'ta ODTÜ'ye bekliyoruz.

Görüşmek üzere...


Sivil Sesler Festivali 2014 from Sivil Toplum Geliştirme Merkezi on Vimeo.

Hiç yorum yok: