4 Mayıs 2015 Pazartesi

SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ ÇAĞRISI!

7 Haziran 2015'te milletvekili seçimleri var.

Hiçbir siyasi parti Anayasal hakkımız seyahat özgürlüğü ile ilgili yaşanan sorunlar, devlet tarafından üretilmiş eşitsizlikler, yüksek harçlar ve vizeler konusunda seçim beyannamelerinde tek bir söz etmiyor.

SORUYORUZ:

NEDEN SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KONUSUNDA KAYITSIZSINIZ?

Sadece bir kimlik belgesi olan dünyanın en pahalı pasaportuna karşı, neden sessizsiniz?

Dünyada ortalama 60 dolar Türkiye'de 250 dolar olup, maliyeti sadece 15-20 lira olan bir kimlik belgesine nasıl bu bedel istenebiliyor diye kendinize hiç sormuyor musunuz? 

Dünyada her yıl otomatik olarak zamlanan T.C. pasaportu dışında başka bir pasaport olmadığını biliyor musunuz?

Harçların yüksekliğinden, yurt dışında yaşayan birçok çifte vatandaşlık hakkına sahip yurttaşımızın yaşadığı ülke pasaportunu tercih etmek zorunda kaldığını görmüyor musunuz?

Dünyada sadece ülkemizde uygulanan yurt dışı çıkış harcının saçmalığını vatandaşa eziyetini neden görmüyorsunuz?

Neden çocuklara, bebeklere 5 yıllık pasaport verip onlardan 10 yıllık harç alıyorsunuz. Bu eşitsizlik ve sömürü neden sizi rahatsız etmiyor?

Bütün dünyada yaşlılara, gençlere, çocuklara indirimli pasaport sunulurken sizin bunu akıl etmeniz neden bu kadar zor?

Kendiniz ve aileleriniz için ömür boyu diplomatik pasaportu akıl ediyorsunuz, bürokratlar ve aileleri için dünyada eşi olmayan yeşil pasaport ayrımcılığını akıl ediyorsunuz da bu eşitsizliklere son verip neden vatandaşlarınız önündeki vize engellerini kaldırıp, yüksek vize harçlarını engellemiyorsunuz?

AB'den yıllar önce kazandığımız "serbest dolaşım hakkı" için neden tek bir söz etmiyorsunuz?

Keyfi olarak, istediğiniz zaman "şu meydana girişi yasakladım, vapurları kaldırdım, köprüyü kapattım" derken #seyahatözgürlüğü nün neden bir temel ve Anayasal hak olduğunu hatırlamıyorsunuz? Bir kararla binlerce, milyonlarca vatandaşın bir temel hakkının elinden alındığını görmüyorsunuz?

Vaatlerinizin arasında bu saydığımız sorunların çözümlerine ilişkn tek bir söz niye yok?

Buradan tüm siyasi partilere sesleniyoruz, seyahat özgürlüğü temel bir insan hakkıdır. Temel haklar konusunda ayrımcılık yapan sadece kendi gündemine esir olan siyasi partiler hiçbir konuda inandırıcı olamazlar.

Bütün siyasi partileri seyahat özgürlüğü sorunları karşısında temel politika ve vaatlerini açıklamaya çağırıyoruz!

Tüm seyahat özgürlüğü gönüllülerini, gezginleri, seyahatseverleri, temel hak ve özgürlükler konusunda duyarlı tüm yurttaşlarımızı, gazetecileri, sivil toplum kuruluşlarını bu konuda bütün siyasi partilere seslenmeye, hesap sormaya, soru sormaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri





Hiç yorum yok: