4 Temmuz 2019 Perşembe

Yeni bir başlangıç: #geceçalışanMETROistiyoruz

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri olarak beş yılı aşan bir süredir, İBB'den bir talebimiz var. Ancak hep aynı bahaneyi ileri sürerek yapmadılar. Birçok İstanbulluyu mağdur eden, modern bir metropole yakışmayan bir uygulama ile ilgiliydi talebimiz. 

Gece 12'den sonra kapısına kilit vurulan metronun geç saatlere kadar, mesela gece 2.30'a kadar işlemesini talep ediyoruz. Hafta sonları mümkünse 24 saat çalışsın, İstanbullular gittikleri yerlerden, eğlenceden daha güvenli ve daha geç saatlerde dönebilsin istiyoruz. Dünyada kapısına saat 24.00'da kilit vuran metro yok, artık bunu düzeltin, diyoruz.

Ama nafile, bir bakım konseptleri var, ANAYASA değişti, ülkede rejim değişti ama İBB'nin "metro bakım konsepti" değişmiyor. Ha bu değişmez bakım konsepti Ramazan gelince birden gevşiyor, bir ay boyunca gece geç saatlere uzayı veriyor metro saatleri... Bir maç mı var o zaman da. Ama başka zamanlarda olmuyor, bir türlü olamıyor.


Tekrarlayalım, dünyanın birçok metropolüne baktık, 7/24 çalışan metro çok az, ama hemen hepsinde gece geç saatlerde, hafta sonları sürekli işleyen bir metro var. Her saat yaşayan bir kent İstanbul ve yeni başkan Ekrem İmamoğlu vaatleri arasında bunu dile getirdi: " 7/24 ulaşım hedefiyle gece saatlerinde toplu ulaşım sağlayacağız."

Biz bu vaat üzerine ilk 100 günlük icraat planı içine gece çalışan metroyu da alması için kendisine bir hatırlatma yapıyoruz. Bunu Beyaz Masa'ya bu hafta tekrar hatırlattık ve yine, "bakım konsepti" bahanesini dayadılar, yanıtımızı aldık.

SEYAHATÖZGÜRLÜĞÜ GÖNÜLLÜLERİ VE iSTANBULLULAR ADINA tekrarlıyoruz:
Sayın Ekrem İmamoğlu artık #YeniBirBaslangıc yapacaksak bu bahaneleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bunu da ancak siz başarabilirsiniz. Mevcut İstanbul Metrosu'nun yöneticileri ve kadrosu mevcut bakım konsepti ile adeta evlenmiş, onları lütfen boşayın, yeni bir bakım konsepti oluşturun ve İstanbullulara gece geç saatlerde işleyen bir metro kazandırın.

#geceçalışanMETROistiyoruz


Hiç yorum yok: