10 Nisan 2010 Cumartesi

Çipli pasaportlar 3 günde elimizde olacakmış!


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, biyometrik pasaport uygulamasına 1 Haziran’da geçileceğini söyleyerek, pasaportlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vatan Gazetesi'nden konuyla ilgili haberi bir yorumda bulunmadan aynen alıntılıyorum:

Normal pasaportların kırmızı, diplomatik pasaportların siyah olacağını ifade eden Atalay, eski pasaportların geçerliliğinin 2015 yılına kadar devam edeceğini bildirdi. 

Atalay, 3 Mayıs’ta açılacak “www.epasaport.gov.tr” sitesi üzerinden online başvuru yapılabileceğini belirtti. Bakan Atalay, yeni pasaportlar için harç miktarlarının artmayacağını belirterek, pasaport geçerlilik süresinin 10 yıla çıkacağını kaydetti. 

Atalay, diğer Batı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de pasaportların yalnız bir merkezden tanzim edileceğini, başvuruların tüm ilçe merkezlerinde yapılabileceğini kaydetti. Bakan Atalay, yeni pasaportların vatandaşlara özel kuryelerle 3 günde gönderileceğini ifade etti.

10.04.2010 / Vatan Gazetesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Zam yapılmayacakmış. Yahu zaten dünyanın en pahalı pasaportu bu, ne zammı? Önce eşeği kaybettirip sonra da bulup getiriyorlar, sanki yeni bir hizmet yapmış gibi, bu eşek aynı eşek, kimi kandırıyorsunuz?