2 Aralık 2010 Perşembe

Zamma Karşı Kampanya için Örnek Mektup!

Sevgili Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri

Tepkinizi ve düşüncelerinizi istediğiniz gibi iletebilirsiniz. Aşağıdaki mektup konuyla ilgili detayları kapsayacak şekilde örnek olması için hazırlanmıştır. Amacımız "seyahat özgürlüğü"nün temel bir insan hakkı olduğunun anlaşılması keyfi zamlara son verilerek, MAKUL BİR PASAPORT ÜCRETİNİN BELİRLENMESİDİR.. Lütfen Maliye Bakanlığı'na mektubunuzu yollarken ad-soyad ve iletişim bilgilerinizi de eklemeyi unutmayın. 

Maliye Bakanlığı'nın ilgili iletişim bilgileri:
Adres: Dikmen cad. No : 2 Dikmen / ANKARA
Faks: 0(312) 425 78 16

E postayı aşağıdaki adres üzerinden atabiliyorsunuz: 

ÖRNEK MEKTUP:

Otomatiğe bağlanmış
Pasaport Zammını
kabul etmiyorum!

Sayın Mehmet Şimşek,
Maliye Bakanı

Maliye Bakanlığı’nın yılbaşında pasaport ücretlerine yine zam yapacağı basın organlarında yer aldı. Harçlar kanunundan kaynaklanan otomatik pasaport zammını kabul etmiyorum.

“Seyahat özgürlüğü” Anayasamız ve evrensel insan hakları bildirgesi tarafından da güvenceye alınmış temel bir insan hakkıdır. Maliye Bakanlığı bu temel insan hakkını, dünyanın en pahalı pasaportlarını bize “satarak” elimizden almaktadır.

Çünkü Pasaport devletin yurttaşlarına vermek zorunda olduğu bir kimlik belgesidir. Devlet yurttaşlarına vermek zorunda olduğu bir kimlik belgesini onlara “satamaz”. Bakanlığınızın yaptığı gibi her yıl zam yapamaz! Türkiye Cumhuriyeti, yurttaşlarına “müşteri” muamelesi yapamaz!

Yılbaşında harçlar kanunu nedeniyle pasaportlara yapılacak %7.7’lik otomatik zammı kabul etmiyorum. Geri alınmasını istiyorum.

Yıl ortasında “seyahat özgürlüğü gönüllüleri”nin de mücadelesiyle bakanlığınızın yaptığı % 50’lik indirime rağmen, 360 TL ile dünyanın en pahalı pasaportu olan 5-10 yıllık biyometrik T.C. pasaport ücreti, zamla birlikte 388 TL fiyatıyla iyice fahiş hale gelecektir.

Bakanlığınızın yılbaşında gerçekleştireceği % 7.7’lik yeni pasaport zammının geri alınmasını istiyorum. 2011 Evliya Çelebi yılında da Evliya Çelebi’nin torunları olarak Dünyanın en pahalı pasaportunu kullanmak istemiyorum. Bu talebimizi "seyahat özgürlüğümüzü geri istiyoruz imza kampanyası" ile de www.seyahatozgurlugu.com adresinde size duyurmaya çalışıyoruz.

Türkiye’de yaklaşık 225 dolar olan 5-10 yıllık biyometrik pasaport ücret ve harçlarının Dünya ülkelerinin ortalamasına çekilmesini, 50 dolara indirilmesini istiyorum.

Saygılarımla,

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüsü
Ad-SOYAD
İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hiç yorum yok: