25 Aralık 2012 Salı

Egemen Bağış: "vizesiz seyahati tavsiye etmem"

AB Bakanı Egemen Bağış TRT Haber'de "Neler oluyor?" programında canlı yayın konuğu oldu. Biz de programa Twitter üzerinden iki soru yolladık. 

@a_ahmetboken @Egemen_Bagis 2 sorumuz var 1.Neden dünyanın en pahalı pasaportuna indirim yerine tekrar yılbaşında zam yapılıyor?

@a_ahmetboken @Egemen_Bagis 2."Hizmet sunanlara" Vizeyi kaldıran 3 AB ülkesine giderken yurttaşlarımız vize olmadan uçağa binebilecekler mi?


TRT Haber Genel yayın yönetmeni ve program sunucu Ahmet Böken 2. sorumuzu Sayın bakana "seyahat özgürlüğü"nün size Twitter'dan yönelttiği soru diyerek aynen okudu:

"Hizmet sunanlara" Vizeyi kaldıran 3 AB ülkesine giderken yurttaşlarımız vize olmadan uçağa binebilecekler mi?

Sayın bakanın yanıtı kısa ve netti: Tavsiye etmem!

Şimdi aklımıza şu sorular geliyor. AB Komisyonu'nun Türkiye'den "hizmet sunanlara" Almanya, Danimarka ve Hollanda'da 2 ve 3'er ay vizesiz seyahat ve bulunma kolaylığı sağlanacak sözünün aslında bir anlamı yok mu?

Bugün bütün medya organlarında yer alan bu haberlere ve ardındaki gerçeklere, Türkiye hükümetinin net bir açıklama getirmesi ve yurttaşlarımızı "gerçek" durum konusunda bilgilendirmesi gerekmiyor mu?

2 yorum:

Ercan dedi ki...

Vay, Be,
Resmen dalga geçer gibi, "Tavsiye etmem!" haaaa..
Aynen öyle, sanki devrim olmuş gibi, her yerde bu konu ile ilgili "vizeler kalklı" naraları atılıyor. Tabi bizim birde "ABD-Vietnam arası vize kalktığı halde , Manşetine ABD'ye vizeler kalktı" diyen bir basımız varken !!

Ilk soruyu sorsaymış bile, acaba ne mazeret bulacaklarmış merak ediyorum doğrusu...

O. Suat Özçelebi dedi ki...

Ercan bey
İlk soruyu da başka bir TV programında geçen Ağustos ayında yine sormuştuk, şöyle demişti sayın bakan, ayrıntılar bloğun diğer bir yazısında lütfen göz atın: http://seyahatozgurlugu.blogspot.com/2012/08/sayn-egemen-bagsa-ack-mektup-ve-sorular.html