1 Aralık 2012 Cumartesi

TCDD'den kadına yönelik ayrımcılığa son

TCDD akıl almaz bir ayrımcılığa uzun zamandır imza atıyordu. Kadınlara yönelik bu ayrımcılık aslında onların "seyahat özgürlüğü"nü de elinden alan Anayasal haklarını çiğneyen bir uygulamaydı.

TCDD'den online bilet almaya çalıştığınız zaman erkekler koridordan pencere kenarına, internetli koltuktan tek koltuğa kadar istedikleri yerden bilet alabiliyor, ancak sıra kadın yolcuya geldiğinde ise ‘Bayan yeri tek koltuktan ya da sıradaki bayan yanından verilir’ ekranı açılıyordu. Kadınlar koltuk seçemiyor, şansına ne çıkarsa o biletin satın almak zorunda kalıyordu.

Medyada bu yönde çıkan haberler üzerine Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri ve Sırtçantalılar Topluluğu birlikte #kadınaseçmehakkıyok #ayrımcıTCDD etiketleriyle sosyal medyada bir kampanya başlattık. Doğrudan TCDD Genel Müdürlüğü hedef alan yüzlerce twit ve mesaj oluşturuldu.

Ve çok kısa sürede bu mesajlar hedefine ulaştı. Seyahat özgürlüğüne karşı, ayrımcılıkla oluşturulan bir engel daha kaldırıldı. Kısa sürede sonuç aldığımız için çok mutluyuz.

Seyahat özgürlüğünün önündeki tüm engelleri tek tek hep birlikte kaldıracağız. Bu sorunu medyada dile getiren, haberleştiren ve destek veren herkese çok teşekkürler.

Hiç yorum yok: