5 Temmuz 2013 Cuma

#Pasaporta513TLVEREMEM

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri hep birlikte sosyal medyada fahiş pasaport ücretlerine karşı kampanya yapıyoruz. 



Tüm takipçilerimizi yukardaki etiketle kampanyaya katılmaya çağırıyoruz.
Dünyanın en pahalı pasaportu olan T.C. pasaportu, 10 yıllık 513 TL. Dünyada ortalama 10 yıllık pasaport ücretleri sadece 60 dolar.

Gelin kamu otoritesine temel ve anayasal bir insan hakkı olan "seyahat özgürlüğü" için sesimizi hep birlikte daha gür duyuralım!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir anne ve baba evlatları arasında ayrımcılık yapabilirmi? Nasıl olurda koskoca T.C Devleti 657 tabi çalışan memur vatandaşları ile özel sektör çalışanları arasında böyle yeşil pasaport ve umumi pasaport ayrımcılığı yapar? 3,2 derecede olan tüm memur ve eşlerine yeşil pasaport veriliyor.Hemde sadece cüzdan bedeli alınıyor.Ben özel sektör emekliyim ve ben emekli oluncaya kadar hep devlete vergi ödedim.Bana 500 TL harç+cüzdan bedeli ödeyerek umumi pasaport aldım. Bu umumi pasaport aynı zamanda KKTC vatandaşları ile vatansızlara verilen pasaport. Ben Avrupa ülkelerine gidrbilmek için vize çilesi çekmek zorundayım.Banka hesap cüzdanınız, kredi kartınız evin tapusu arabanın ruhsatı ,uçak bileti gidiş dönüş v s bunları konsolosluğa vermek zorundasınız. Vizeyi alsanız bile girişte seyehat sebebiniz ve ne kadar kalacağınız soruluyor.Ama yeşil pasaportlu memur yada memur emeklisi, İmamı, öğretmeni , polisi, astsubayı, il kütüphanesinde çalışan memur, belediyede çalışanlar v.s hiç bu işlerle uğraşmadan muhatap olnlmadan direk vizesuz gidiyorlar. Ve sorgusuz sualsiz 90 gün kalabiliyorlar. Ben pasaport alırken milli eğitimden emekli sekreter hanım otobüs şöförlüğünden emekli eşi yeşil pasaport aldılar ve inanın kadının havasından kendinini kesinlikle 2.sınıf vatandaş olarak hissettim ve devletin başka bir ülkede olmayan hele avrupa birliğinde yeri olmayan bu ayrımcılığı beni kahretti.Ben İngilizce ve Almanca konuşabilen 2 yabancı dil bilen sıradan bir TC vatandaşıyım.Bir keresinde yeşil pasaport sahibi bir kişi alaylı bir şekilde güldü.İnanın çok gücüme gitti.Ve bu 2 sınıf TC umumi pasaportu taşımaktan utanç duyuyorum. Ve bu uygulamaya çanak tutan başta Almanya, Fransa olmak üzere Avrupa birliği ülkelerine yazıklar olsun.Benim bu utançlığım ve ezikliğim bu yeşil husisi pasaport uygulaması yani bu ayrımcılık tamamen kalktığı zaman geçecektir.Bu konuda mücadele eden siz değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkür eder ve sizin insanlardan Allah razi olsun. İnşaallah 12 Eylül 1980 ihtilalinin getirdiği bu ayrımcılık kalıcı bir şekilde kaldırılır.