7 Temmuz 2010 Çarşamba

BAŞBAKANLIK'tan yanıt geldi.

Sürdürdüğümüz kampanya doğrultusunda 21 Mayıs tarihinde Sayın Başbakan ve ilgili 3 Bakana (İçişleri, Dışişleri, Maliye) birer mektup yollamıştım. Bu mektupları sadece Maliye Bakanlığı 14 haziran tarihinde yanıtlamıştı. Blogta o yanıtla ilgili yazdığım yazıya aşağıda ulaşabilirsiniz.

Ancak yanıt doğrudan Başbakanlıktan gelmiyor, mektup İstanbul Valiliği'ne yollanmış, oradan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport şube müdürlüğüne, Pasaport Şube Müdürü Cengiz Urgancı mektubunda şöyle diyor:

22.06.2010
İlgi: 25.05.2010 tarihli Başbakanlık (BİMER) 228505 sayılı dilekçeniz.


İlgi sayılı dilekçeniz gereği; Vatandaşlarımızın uzun yıllardır dünyanın en pahalı pasaportunu kullandığından bahisle pasaport ücretlerinin düşürlmesini, yeni yürürlüğe girecek biyometrik pasaportlarda harç ve cüzdan bedelini dünya ortalamasına indirilmesinin gerektiği hususlarını içeren BİMER'e göndermiş olduğunuz dilekçe incelenmiş olup;


Yurtiçi ve dışı pasaport cüzdan bedellerinin her yıl Maliye Bakanlığınca belirlendiğinden söz konusu dilekçe ile yaptığınız başvuruya Maliye Bakanlığınca tarafınıza cevap verileceği hususunu;
Bilgilerinize rica ederim.

Yorumu size bırakıyorum.

Sadece küçük bir hatırlatma: 21 Mayıs tarihli mektubuma (yanlışlıkla 25 deniyor) yanıt 22 Haziran'da yazılmış, postaya 24 Haziran'da verilmiş, 6 Temmuz'da da elimize ulaştı.

Hiç yorum yok: