31 Mayıs 2012 Perşembe

İş adamları için "hususi" pasaport hazırladık!

Hükümet, yeşil pasaport uygulamasında en az bir milyon dolarlık ihracat yapan ve belli emniyet standartlarını uygulayan her firmaya 10 yeşil pasaport alma hakkı vermeyi planlıyor. 

7 bin şirketin yararlanacağı uygulama çerçevesinde bakanlık 70 bin yeşil pasaport vermiş olacak. Özellikle Avrupa ülkelerinin uygulamayı tanımama ve zorluk çıkarma ihtimalini göz önünde bulunduran bakanlık, tüm yeşil pasaport uygulamasını uluslararası anlaşmalarla tanınan "yetkilendirilmiş yükümlü" uygulamasına dayandırarak kullandıracak. Halihazırda uygulanan 'onaylanmış kişi statü belgesi'ne sahip firmalar, 'yetkilendirilmiş yükümlü belgesi' alabilecek. En az bir milyon dolarlık ihracat yapan, belirli emniyet ve güvenlik standartlarını sağlayan firmalara süresiz olarak yeşil pasaport verilecek. (30.05.2012 / Sabah)


İş adamlarına devlet özel bir uygulama ile zaten bir ayrımcılık olan "yeşil pasaport"un kapsamını genişleterek "hususi pasaport" vermeye hazırlanırken biz de bu imtiyazı zirveye taşıyalım, iş adamlarımıza "timsah derisi" pasaportlar verelim dedik!

Yeşil pasaport imtiyazdır, ayrımcılıktır. Vizesiz Avrupa, vizsesiz dünya, vatandaşlar arasında ayrımcılık yaparak sağlanamaz. Serbest dolaşım hakkı için mücadele vermesi gerekenleri yeşil pasaport imtiyazını koruma konusunda seferber edenler, bunların arasına şimdi de iş adamlarını katmaya çalışıyorlar. 


Hiç yorum yok: