10 Haziran 2010 Perşembe

CNNTürk Beşir Atalay'a soruyor!

Beşir Atalay'ın pasaportlar konusundaki basın toplantısını canlı yayında izlemiş ve bir basın mensubunun bile "bu pasaportlar niye bu kadar pahalı?" sorusunu sormamasına ekran karşısında "PES! PES!" diyerek tepki göstermiştim. Facebook grubumuzda da bu tepkimi herkesle paylaşmıştım.


En sonunda CNNTürk dün sitesinde YENİ PASAPORTLAR konusunda can alıcı 5 soru yayınladı. Ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yöneltti. Umarım sorular orada yayınlanmakla kalmaz. Doğrudan bir muhabir kanalıyla bakana yöneltilir! 


Hepimiz bu soruların yanıtlarını bekliyoruz. Ve ısrarla takipçisiyiz! 


5 soru şöyle:

1- Neden 5 yıl süreli bir pasaport almak isteyen Türk vatandaşı 754 TL ödemek zorundayken, "elin Almanı" 10 yıl süreli pasaport için 81 euro (160 TL) ödüyor?

2- Pasaportlara uygulanan fiyatlar yüksek tutularak alım gücü düşük olan T.C. Vatandaşlarının yurtdışına çıkış hakkı engellenmiş olmuyor mu? Ayrıca her T.C Vatandaşının Anayasal bir özgürlüğü olan seyahat etme özgürlüğü kısıtlanmış olmuyor mu? Bu durum Anayasa'ya aykırı değil mi?

3- Pasaportlar neden sadece Ankara'da üretiliyor ve çipler neden ta Almanya'dan alınıyor?

4- Türkiye'de 5 yıllık süre uzatım ücreti 616,30 TL'yken örneğin Türkiye'nin Irak'taki konsolosluğunda neden 127 dolar (200 TL)?

5- Eskiden çocuklar Aile bireylerinin pasaportuna kaydettirilebilirken şimdi neden 1 yaşındaki bebek için bile pasaport çıkartma zorunluluğu çıkarılarak ailelerin birlikte seyahat etme maliyeti artırılıyor?


Haberin Linki: TIKLAYIN!

Hiç yorum yok: