28 Haziran 2010 Pazartesi

On5yirmi5.com "seyahat özgürlüğü gönüllüleri"ne destek verdi!

Gençlik sitesi on5yirmi5.com sitesinin editörlerinden Pınar Yıldız "seyahat özgürlüğümüzü geri istiyoruz" bloğumuz ve yürüttüğümüz kampanya ile ilgili olarak geçen hafta benimle bir röportaj yapmıştı. 


Bugün röportajı çok güzel bir içerik ve tasarımla sitelerinde yayınladılar. www.on5yirmi5.com sitesine kampanyamıza ana sayfalarından özel bir röportajla verdikleri destek için tüm Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri adına çok teşekkür ederim.


Röportaj şöyle başlıyor:

Dünyanın en pahalı pasaportunu kullandığımızı biliyor musunuz? Evet pahalı, üstelik diğer ülkelerle arada uçurumlar olan fahiş bir fiyatta! Peki bu neden böyle? Seyahat etmek bizim en doğal ve anayasal hakkımız olduğu halde, fahiş  fiyatlarla bu özgürlüğümüz neden kısıtlanıyor?Evliya Çelebi gibi dünyanın en önemli seyyahından birinin torunları olarak bu kadar pahalı bir pasaportu kullanmamız, üstelik bunun farkında bile olmamız biraz tuhaf değil mi? 
İşte hem bu trajik duruma bir dur demek hem de toplumsal farkındalık yaratmak için O. Suat Özçelebi Mart 2010 tarihinde "seyahat özgürlüğümüzü geri istiyoruz" adlı blog ve Facebook grubu kurar. Bu blog üzerinden başlayan kampanya çığ  gibi büyür ve seslerini yetkililere duyurmayı başarırlar. Öyle ki internette başarılı olmuş tek somut örnektir bu kampanya! Çünkü kısa bir zaman önce pasaport fiyatları yüzde 50 indirilir. Ancak bu indirime rağmen Türkiye'deki pasaport  fiyatları hala dünyanın en pahalı pasaportlarıdır. Seyahat özgürlüğü gönüllüleri durmazlar ve bu ücretler, dünya ortalaması olan 50 dolar düzeyine indirilmesini talep ederler.
İşte biz de bu çağrıya kulak verdik ve okuyucularımızı konuyla ilgili bilginlendirmek için kampanyanın sorumlusu O.Suat Özçelebi ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte pasaport ve pasaport zamları hakkında herşeyi konuştuğumuz ve sizi  şaşkına uğratacak bilgilerin bulunduğu röportajımız...
Röportajın tümüne, On5yirmi5.com sitesine ulaşmak için lütfen: TIKLAYIN!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel ayrıntılı bir röportaj olmuş, bir de bu gerçekleri tümüyle görüp algılayabilecek siyasiler olsa.