10 Ocak 2013 Perşembe

Gerard Depardieu'yü meğer pasaportumuz caydırmış!

Le Monde gazetesi müthiş bir habere imza attı. Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu az daha Türk vatandaşı oluyormuş.  Meğer Gerard Depardieu'yü pasaportumuzun pahalılığı Rus vatandaşı yapmış. Le Monde'da aktarılan habere göre önce Türk vatandaşlığını düşünen Depardieu, T. C pasaportunun dünyanın en pahalı pasaportu olduğunu öğrenince Rus devlet başkanı Vladimir Putin'in teklifine yönelmiş.
Depardieu'nün "Ben bir pasaporta 220 euro ödeyemem, üstelik her yıl zam geliyormuş. Rus pasaportu sadece 62,5 euro. Ayrıca Türkiye'de her yurt dışına çıkışta harç alındığını da öğrendim. Ben seyahat özgürlüğünün bu kadar kısıtlandığı Türkiye'de yaşayamam" dediği ileri sürüldü.

Le Monde Gazetesi'ndeki haber manşeti şöyle: 

"Gérard Depardieu Türk pasaportunu reddetti Edinilen bilgiye göre, milliyetini değiştirme arayışındaki Fransız aktör Gérard Depardieu, Vladimir Putin’in teklifini kabul etmeden önce gözünü Türkiye’ye dikti. 
Ancak, 10 yıllık Türk pasaportunun maliyetinin 220 €’ya ulaştığını öğrenen dünyanın en meşhur mali mültecisi, Rus başkanı Vladimir Putin'in kendisine sunduğu teklifi kabul etti."


Hiç yorum yok: