7 Ocak 2013 Pazartesi

Özel ürettiğimiz TIME Radikal'e haber...

Otomatik pasaport zammına karşı yaklaşık 2 haftadır bir kampanya yürütüyoruz. Medyamızın yoğun ilgisizliği ile :) Bunu daha önce Bianet ile bir ölçüde aştık. Bugün de Hürriyet'in yüksek tirajlı Seyahat ekinde sürdürdüğümüz protesto, Mesude Demir'in kaleminden haber oldu. Kamuoyunun, gezginlerin ve yetkililerin konuya dikkati biraz daha çekildi.



Ancak bugün bir sürpriz daha vardı, Radikal gazetesi fahiş pasaportlar ve ücretleriyle ilgili bir haber yaptı. Haberde uzun uzun bu blogda uzun zamandır okuduğunuz, kampanyalarımızda değindiğimiz hususlar haber yapılmıştı. Hatta muhabir haberinde Tripadvisor forumlarına bakıp Amerikan pasaportu sahiplerinin “Hey dostum! Ben vergilerini veren bir Amerikan vatandaşıyım. Benim haklarım var!” diyebiliyor! diye bile yazmıştı. Ancak neredeyse 3 yıldır bu konuda mücadele eden, 2010'da pasaportların %50 ucuzlamasına büyük katkı sağlayan, geçen yıl yurt dışına çıkış harcına zammı engelleyen "seyahat özgürlüğü gönüllüleri" ve "Sırtçantalılar Topluluğu"nu internette bulamamıştı.

Daha da ilginci bizim geçen hafta dolaşıma soktuğumuz, pasaportumuzun durumunu hiciv eden TIME kapağını haberine konu yapmış, bizden yine tek satır söz etmemişti. Uyardık, TIME kapağını bizim "ürettiğimize" haberin "internet versiyonunda" yer verdiler.

Tabi bizim "otomatik pasaport zammına hayır demek" bizim inhisarımızda, herkes bizi bilecek, bizden söz edecek gibi bir derdimiz ve talebimiz yok.

Ama bir basın mensubunun bir haber yaparken internetten Amerikalıların “Hey dostum! Ben vergilerini veren bir Amerikan vatandaşıyım. Benim haklarım var!” dediğine ulaşabilip de 3 yıldır hemen her mecrada, gazete, televizyon, sosyal medyada "Türkiye Cumhuriyeti'nin müşterisi değil, yurttaşıyız!" diye haykıran kendi vatandaşlarına bir türlü ulaşamamış olması da kayıtlara geçsin istedik. 

TIME kapağı gibi, internet ortamında kendi blog adresimizle birlikte yer alan ve yüzlerce kez paylaşılan bir doküman bile bazı muhabirlere bizi anlatamadı, demek daha çok çalışmamız, bütün medya mensuplarına tek tek ulaşmamız gerekiyor.

Sonuçta amaç bir biçimde hasıl oluyor ve olacak, biz kampanyamızı sürdürüyoruz: "Otomatik pasaport zammına hayır" demeyi her mecrada sürdüreceğiz. Yeni sürprizlere hazır olun!

Radikal'in haberi için TIKLAYIN!

Hiç yorum yok: